Equip professional

Àgora espai integral, va nèixer com a projecte d’un grup de professionals de la psicologia amb experiència en els camps de la Salut Mental i atenció a persones amb problemes d’abús de substàncies (drogodependències). Des d’un inici el nostre compromís ha estat en i per l’atenció de les persones que en un punt de la seva vida decideixen donar-se la oportunitat de revisar aquells aspectes que a vegades els dificulten el seu dia a dia. Aquells temes que es fan difícils d’afrontar; Atacs de pànic/ansietat, Pèrdues de sers estimats, dols…, obsessions, saber gestionar la voràgine que ens mou diàriament. Permetre’ns un espai per a nosaltres. Un espai on treballar acompanyat d’un terapeuta (psicòleg professional) que guii tot el procès. A Àgora Espai Integral oferim una atenció Psicològica en diferents formats en funció de les necesitats en cada cas: Psicoteràpia individual i Psicoteràpia de grup i de recolzament.

Rut Costafreda Pesado
Rut Costafreda PesadoLlicenciada en psicologia i especialista grupal
Sóc llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. nº de col·legiada 19121.
Master de Psicoteràpia Analítica Grupal de la Universitat Deusto
Quan vaig acabar els estudis em vaig sentir motivada a continuar aprofundint en aquest camp.
El següent pas en la meva formació va ser un apropament al món grupal a través del Master de Psicoteràpia Analítica Grupal de la Universitat Deusto. Va ser amb l’anàlisi grupal personal que vaig realitzar en aquesta formació d’on va sorgir la suficient força per a començar a atendre persones en l’àmbit privat. Dit anàlisi grupal el vaig complimentar amb teràpia sistèmica on vaig acabar de treballar aquells aspectes personals que m’havien quedat pendents.
Al acabar la formació grupal vaig continuar realitzant cursos en tècniques d’intervenció. Sempre he cregut que estar en continu aprenentatge és un aspecte fonamental per a un professional de la salut.

Arrel de treballar en un recurs de salut mental vaig conèixer als meus actuals companys d’Àgora. Amb ells compartíem les ganes d’emprendre una aventura conjuntament. Partíem de la base que la nostra visió de la psicologia era semblant, encara que amb matissos diferenciats. Aquests matissos aportats per cada integrant de l’equip han fet que es crein sinergies de treball que enriqueixen el nostre projecte.

Tamara Jiménez Gómez
Tamara Jiménez GómezLlicenciada en psicologia i especialista en drogues
Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Sevilla (US). Col·legiada nº 19014 i Màster en Drogodependències per la Universitat de Barcelona (UB).
He treballat a diferents serveis especialitzats en Centres de tractament i Seguiment de les addiccions al CAS Vall d’Hebron i CAS Creu Roja a Barcelona capital. Durant la meva formació he rotat per diversos serveis que atenen persones en diferents moments de l’addicció segons el nivell de gravetat i deteriorament
(Unitat Hospitalària de Desintoxicació i Comunitat Terapèutica entre d’altres).
Actualment a Àgora EI continuo atenent a persones que es veuen afectades per les addiccions des de la intervenció psicològica, tasca que compatibilitzo amb l’atenció a pacients afectats per trastorn mental greu a un club social dins la xarxa de BCN Salut Mental.
Després d’acabar la carrera Vaig viatjar a Londres i allà vaig fer pràctiques a la unitat de psiquiatria de l’Hospital NHS St Thomas. Observar com es treballa en coordinació amb equips multidisciplinars em va obrir els ulls per saber que aquesta és una pràctica imprescindible si es vol tenir una visió integradora i complerta del pacient, i és per això que considero essencial treballar en equip i en xarxa amb altres professionals i companys.
L’últim any de carrera al 2007, i després d’haver passat pel pràcticum en psicologia de l’educació, vaig realitzar un curs intensiu en conductes addictives que em va commoure professionalment. Justament aquest fet va ser, de manera indirecta, el que em va portar a Barcelona i escollir el màster de la UB. Per tant ha estat a Barcelona on m’he desenvolupat professionalment i on visc actualment.

El 2008 vaig començar el màster en Drogodependències de la Universitat de Barcelona de dos anys de durada. Des del segon any vaig col·laborar en el departament de recerca i avaluació en conductes addictives al CAS de Vall d’Hebron, fent avaluacions psicològiques a pacients que feien abús de substàncies. Després d’aquesta primera etapa d’investigació clínica he format part en diverses ocasions d’un gran equip de tractament (CAS de Creu Roja) com a psicòloga referent (2009-2014) on he atès a pacients en teràpia individual i grupal, sols o amb els seus familiars, amb l’objectiu de dotar-los d’eines personals que els ajudin a controlar el seu comportament addictiu.

Paral·lelament m’he desenvolupat dins de l’àmbit de la Salut Mental, on treballo des de l’any 2010 de forma contínua a un club social de Barcelona capital, mantenint al costat del meu equip la ferma filosofia professional que la capacitació i l’empoderament és una forta eina per a la millora en la qualitat de vida de les persones que atenem. Des de que treballo en psicologia porto els meus casos a supervisió amb professionals amb àmplia experiència. De la mateixa manera continuo formant-me en diferents enquadraments psicològics i tècniques terapèutiques, i he realitzat un treball d’anàlisi personal durant quatre anys.

El 2012, i després d’haver acumulat grates experiències amb diferents equips professionals, neix ÀGORA ESPAI INTEGRAL, liderat per un grup humà i professional que ja funcionava com a equip i que s’ha marcat com a propòsit final apropar la psicologia de qualitat a l’abast de tots els ciutadans a un preu accessible.

Ruben López Gascón
Ruben López GascónLlicenciat en psicologia i especialista en trastorns d'ansietat
Sóc llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona (col.legiat nº 20717).
Postgrau en Coaching Educatiu
Quan vaig finalitzar els meus estudis vaig decidir
estudiar un Postgrau en Coaching Educatiu per tal d’ampliar la meva formació acadèmica.
Estic influenciat per diferents corrents psicològiques, entre les quals hi ha la psicologia humanista, el psicoanalisi, la psicologia sistèmica
i les teràpies breus i estratègiques.
Sempre m’he considerat una persona molt emprenedora i proactiva, fet pel qual he iniciat molts projectes amb la finalitat d’un canvi tant
per mí com per les persones que estan al meu voltant.
Al finalitzar els meus estudis em vaig interessar per la investigació i vaig fundar el laboratori de Parapsicologia de la Universitat de
Barcelona i posteriorment vaig col.laborar amb una investigació sobre els efectes del trauma en població que pateix fibromiàlgia.
Des de ja fa anys estic centrat en l’àmbit de la psicoteràpia, tant individual com grupal. La meva experiència laboral va des de centres
de Salut Mental com l’Hospital Benito Menni, passant per l’Associació Septimania i el centre Penitenciari Can Brians.

Crec en la trascendència i en l’espiritualitat de l’èsser humà, en l’estreta relació entre cos i ment, en el poder de les persones per canviar
les seves vides i en que el què determina la teva vida no és el teu passat sinó el què fas amb el teu passat.

També considero que la psicologia és una eina molt potent que no pot ser un luxe i que ha d’estar a l’abast de tothom.